dissabte, 3 de juliol del 2010

Dia de fornejar un Cristo

En aquest blog on mostre les coses que m'han fet riure o somriure seria totalment injust no parlar de Javier Krahe. A més a més, per primera vegada al blog, parlaré d'un tema d'actualitat: saps que hui és el dia de fornejar un Cristo?

Si no saps de que va la cosa, et conte la història des del principi.

En 1978 Javier Krahe i Enrique Seseña roden el curt "Diez comentarios" on s'explica com cuinar un Cristo.

Diez Comentarios (1978)

En 2004 al programa Lo + Plus, de Canal Plus, entrevisten a Javier Krahe i emeten imatges del curt.

A continuació, el Centro Júridico Tomás Moro presenta una querella criminal per escarn de les creences religioses (article 525 del Codi Penal). A Javier Krahe se li demana una multa diària de 400€ durant un any i Montserrat Fernández, directora del programa, se li demana una multa diària de 400€ durant nou mesos. A part de les despeses del judici, clar.

El 12 de maig de 2010 a l'auto del judici es demana a Javier Krahe una fiança de 192.000€, allò que dèiem 32 quilos, i a la directora, 144.000€.

No sé com queda la cosa. Si saps alguna cosa, m'ho comentes.

El cas es que el blog de "Las Penas del agente Smith" conta aquesta història (tradueix a l'anglés una notícia de público.es), el blog Pharingula li fa eco i l'associació índia pel lliure pensament Nirmukta organitza per a hui el Dia de Fornejar un Cristo.

En fi... ja fa temps que és una pràctica habitual menjar el cos de Cristo i sembla que ningú té l'exclusiva de la recepta.

ACTUALITZACIÓ: En juny de 2012, Javier Krahe i Montserrrat Fernandez van ser absolts.

2 comentaris:

  1. El judici encara no ha acabat.He vist al Krahe en concert unes quantes voltes i sempre, quan deixa de cantar, va a fer-se una copeta amb el seu públic. Vaig parlar amb ell d'aquest tema i estava molt sorprés. Deia que ell va fer la pel·lícula feia més de 30 anys i que ell no era responsable de la seua emissió a Canal + ... Esperem que tot acabe aviat i bé en benefici de la llibertat i d'un gran artista.

    ResponElimina
  2. A vore quan fas un article sobre la teoria eixa que la SIDA existeix. Jo la setmana passada vaig tindre brega per això. Què vol dir això que la SIDA existeix, tot pa que mos posem el condó. S'han tornat bojos els científics i tot l'entramat de milions de persones que es dediquen a mantindre una teoria tan aberrant com que la SIDA existeix.

    Això sí... no deixes de visitar http://dissonancies.wordpress.com/

    ResponElimina

No necessites registrar-te per comentar.